Denmark

D. 11. oktober – Denmark rundt.

Morgenen begyndte meget flot med masser af fugle lige foran vores camper. Der var en andefamilie, Australian Ringnecked og (for første gang) en Western Rosella. Derudover var der pelikaner i floden lige bag camperen.

Den flinke dame i receptionen på campingpladsen havde – efter glæden over at vi kom fra Danmark – givet os en god introduktion til, hvad hun synes, at vi skulle se i Denmark og omegn på et todages visit. Vi kastede os glad ud i hendes anbefalinger.

Første punkt var en scenic-turist-drive i baglandet bag Denmark. Det var i dette område/dal, at områdets vinproduktion foregår. Der var virkelig smukt. Vi stoppede ved en vinbonde, som var udpeget af ”campingdamen”. Ud over at producere vin havde stedet også et mejeri, hvor de producerede oste. Vi fik en planke med 8 oste til smagning, Thomas et glas vin og Ulla en kande te – det var på forhånd aftalt, hvem der skulle være skipper på Hiacen resten af dagen ;o) Det var hyggeligt at sidde og smage på de meget forskellige oste – både med jalapenos, purløg og sennepsfrø. Det var virkelig gode oste og vin (og te 😊).

Herefter fortsatte vi rundturen i dalen og på bakkekammen forbi masser af vingårde dog uden yderligere besøg. Vel tilbage i Denmark trillede vi vestpå ca. 10 km, hvor vi besøgte Greens Pool og Elephant Rocks. Greens Pool var en strand med et lavvandet område, som helt sikkert gør sig godt til snorkling om sommeren. Der var opstillet en fin, farverig planche med alle de fisk man kunne se i vandet. Vi var i jakker (Ulla i vinterjakke), så det der med at hoppe i badetøjet og plaske rundt, virkede ikke så tillokkende. Elephant Rocks lå lige ved siden af. Her havde havet og blæsten slebet nogle klipper, så de lignede elefanter bagfra. De kunne faktisk godt ligne elefanter bagfra, men vi fik os da også lige en snak om, hvad nu hvis man ikke viste, det skulle ligne elefanters bagdel, var det så det, man ville komme på? Nå men vi kan konstatere, at det ikke kun er Bornholm, som er kreativ med at give deres klipper navne ;o) Never mind – stedet var utroligt smukt – klipperne flotte og vandet igen-igen klart og mega blåt, fra det helt klare over turkis til mørkeblåt længere ude med de kridhvide bølgetoppe, hvor bølgerne blev brudt.

Vel tilbage i bilen drønede vi over på den anden side af Denmark og fik tage det obligatoriske bilede af os foran Denmark skiltet. Selvom det stadig væk var noget overskyet, regnede det i det mindste ikke mere.

Thomas havde spottet et lokalt bryggeri mellem byen og skiltet, så vi sluttede dagens udflugt af med endnu et bryggeri besøg. Denne gang på Boston Brewing – øllen var god, og skipperen fik en lidt sjov lemon-lime-bitter sodavand, som ikke var det mindste bitter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *