7.-8. april – Proviantering i Chetamal
Dette er virkelig måden at komme ned i gear på.
Vi begynder dagen med en kop kaffe/te på badebroen til de flotteste solopgange. Så laver vi morgengymnastik efterfulgt af en afkølende svømmetur – i 26 grader varmt vand 😊 og så er der brunch på altanterrassen. Det er nu ikke så ringe endda.
Bacalar har mange fine butikker, men i dag tog vi bilen og kørte sydpå til Chetamal, hvor vi på Google maps kunne se, der lå et Walmarth. Vi manglede sådan lidt grundindkøb, som vi ikke kunne få på markedet. Turen derned gik fint, men vi så mange politibiler, der holdt forskellige steder. Også nogle med svært bevæbnede passagerer. Det dejligt at bo i et hus med et velindrettet køkken, så vi selv kan lave mad. Det gælder om at nyde det, når mulighederne er der. Det er sjovt at afprøve forskellige mexicanske krydderiblandinger, som smager mere eller mindre efter hensigten.
Da vi kom hjem igen ventede det turkise vand og to hængekøjer.
Dagen efter stak vi i vandrestøvlerne og gik ind til Bacalar. Man kører ind til Bacalar af en ret uinteressant trafikeret hovedvej, men hurra for Google maps. Her kunne vi se en fin lille grusvej, der gik parallelt med vejen ind til byen. Det er en fin tur på godt 2 kilometer hver vej, så det var da til at overkomme. Det var en hyggelig gåtur, hvor vi hilste på mange søde mennesker og hunde. Vi endte ved en restaurant, hvor vi fik bestilt bord til den følgende aften, og samtidig kølet vores ganer med et par forfriskende drink. Thomas’ havde godt nok noget, der mindede om grillkrydderi rundt langs kanten, men den smagte skønt. De blev ovenikøbet nydt i selskab af husets and, så hvad mere kan man ønske sig.